Tuesday, November 17, 2009

baju KA lagi..

Semalam aku sempat lagi siapkan sehelai baju KA, kiranye ni projek bidang terjun jugak, entah camner aku dapat ilham menjahit baju sebegini tanpa belajar..cam bomoh dapat ilham la pulak rasanyer.....heheheh, yer la tak mimpi tak ape..tup tup siap cantik baju puteri aku ni..aku guna benang getah buat kedut-kedut atas dada tu. Aku tibai je jahit tanpa test mane-mane kain perca. Masa start jahit tu aku berkata dalam hati.."jadi tak jadi lantak la..klu tak jadi aku buang je kain ni!!", tapi tanpa di duga teknik jahitan aku tu menjadi dan ni la hasil nya...aku guna kain cotton jepun yang lebih jahit dress dia minggu lepas..


suke sgt bile menjadi cantik baju tu, ni buat aku bertambah bersemangat nk menjahit.

Gambar kat bawah ni close up utk jahitan benang getah kat dada tu.



kalau ade sesiap nk tip jahitan benang getah ni leh la tanya aku....tau la skit-skit.


2 comments:

siti said...

saya berminat la nak tau jahit benang tu cam ner

Tukang Jahit Anda said...

Assalamualaikum...saya berminat nk tahu cara jahit benang getah tu.saya dh buat mcm2 cara tapi hasilnya x cantik.