Saturday, August 7, 2010

BILA PAPA Z JADI IBU.....

Salam semua.
Semakin hari semakin kurang n3 utk blog sy ni, alasannye cam biasa la-TAK DE MASA, MALAS! tapi alasan terbaru ni mmg real and betul2 tak dapat mengadap lappy teman setia i ni. Yang real nye sy baru lepas menjalani pembedahan kecik rhinonitis, sinusiti ke atau seumpamanya la kann,bagi membuang polip, cecair n nanah yg ade dalam rongga hidung ni, procedure lazer jugak dibuat bagi menyahkan polip yg tumbuh di belakang hidung sy ni, yg menyebabkan hidung sy tersumbat!! wlaupun simple surgery tp kesan nya amat menyeksakan sy kerana kesan GA, pedih n senak di bahagian hidung, ulser di baahagian mulut n tekak yg dasyat sampaikan sy takut nk menguap atau batuk, hatta menelan air putih!! memeritkan seakan2 tekak sy ni di staple! hidung pula disumbat dan menafas melalui mulut sahaja.  terlantar di Kuantan medical centre selama 4 hari 3 malam..dan berehat dirumah selama seminggu buat sy cam hilang kaki, rest in bed! sy lebih rela menahan sakit ketika bersalin dari menghadapi surgery cam nih! sehingga hari ini tekak sy masih terasa perit bila menelan nasi dan lauk2 keras, tp sudah 2 minnggu saya dok telan bubur nasi! kerana ni aktiviti menjahit pun tak dapat dilaksanakan! ehhhh ni dah lari tajuk rrrr...

sebenarnya sy nk cite pasal my hubby yg menjadi pengasuh bila ketiadaan sy di rumah beberapa hari tu. Kesian pulak bila tgk dia menggalas tanggunjawab sy sebelum ni tp mujur juga hanya beberapa hari,klu tak sy rasa dia akan surrender, sebab dia dah surrender hari terakhir sy di wad. manakan tidak pagi2 kena bangun, hantar anak ke taska, p keje , kebetulan masa sy di KMC dia membuat kerja di site yg jauh dari daerah ktn nih dan keja sampai lewat ptg pulak, lps keje terkejar2 amik anak kat taska then siapkan anak kemudian datang melawat sy di wad, kemudian balik tido kan anak pulak, sy tau rutin itu amat memenatkan, belum lagi cite pasal karenah puteri kesayangan dia tu yg hiperaktif yg amat! saya sengaja tidak meminta bantuan dari sesiapa sbb sy nk dia belajar n merasakan sendiri menjadi suri rumah yg berkerja! walaubagaimana pun klu buleh sy nk beri dia award sbb telah berjaya melepasi keadaan itu tanpa ada masalah.sy jugak nk ucap '' THANK U AND LOVE U SO MUCH''! hihihi sbb bila balik dr hospital rumah bersih n kemas!!

ni list yg sy tampal kat dinding bilik anak supaya tak teringgal barang keperluan ka di taska semasa ketiadaan sy


Day 3 post opp, dah buka sitich kat dlm hidung


salah sorang pelawat, wani-my nephew, and budak tecik tu mesti la pelawat ibu yg setia tiap2 mlm


hoolaaa...happy weekend dan enjoy your life!

4 comments:

DeLLa said...

ya Allah...sy pun dah pernah mengalami masalah yg sama..pembedahan yg pertama...FESS-function endoscopic functional surgery. yg recent..buat tonsilactomy...mmg azab..sakit amat.cepat sembuh ye

http://khadijahanisa.blogspot.com/ said...

tq

Josh Healy said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

Anonymous said...

yang penting Dijah suka jumpa sdepupu dia yg comel nie